Місто Южне, що на Одещині, планують перейменувати: вже збирають пропозиції

Свої варіанти можуть пропонувати як установи й організації, так і мешканці міста

На Одещині планують перейменувати місто. Южненська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо перейменування міста. Це рішення обумовлене Законом України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”. Наразі назву місто Южне необхідно привести у відповідність до стандартів державної мови. Про це повідомили в мерії. Перейменувати Южне в Південне - найпростіший варіант, втім населених пунктів з подібною назвой в Україні вже багато. Наприклад, вже є місто Південне у Харківській області. Саме тому, виконавчий комітет Южненської міської ради з 7 липня поточного року розпочинає збір пропозицій від населення щодо нової, унікальної назви. Запропонувати ідею може кожен бажаючий. 

Пропозиції щодо нової назви міста можна подати:
офіційним листом за адресою: 65481, Одеська область, Одеський район, місто Южне, проспект Григорівського десанту, 18;
на електронну пошту [email protected]Варіанти прийматимуться до 7 вересня.

“Коментарі” повідомляли, що поліція та ДСНС продовжують перевіряти доступність бомбосховищ на території Одеської області. В рамках цього процесу залучено 58 спільних мобільних груп, які проводять повторне обстеження захисних споруд цивільного захисту.  Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Раніше “Коментарі” писали також, що за минулий тиждень, в рамках "Зернової угоди", з портів Великої Одеси відійшло 7 суден. Загалом, на їх бортах було перевезено понад триста тисяч тонн зерна та інших харчових продуктів. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.   



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

10 липня 2023, 21:43

Хуйнёй блять занимаются.

Саша

9 липня 2023, 16:14

Назвіть "Західний", і хай буде вам щастя, як більш зайнятись більш нема чим.

Василий

9 липня 2023, 14:47

КОГДА СОБАКЕ ДЕЛАТЬ НЕЧЕГО,ОНА ЯЙЦА ЛИЖЕТ. Так у нас с переименованием города ЮЖНЫЙ Сколько под этот проэкт украдут барыги ЗЕЛЕНСКОГО из бюджжета денег.? ?? АААААА аааааа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися