Велогонки в Одесі: "Меморіал Уточкіна" проходить в центрі міста

У змаганнях взяли участь понад 40 спортсменів віком від 19 до 74 років

В Одесі проходить дводенне свято велосипедного спорту. У самому центрі Одеси  на вулиці Маразліївській стартувала велогонка "Меморіал Уточкіна" на згадку про видатного земляка. Про це повідомляє інтернет-видання “Думська”. У змаганнях взяли участь понад 40 спортсменів віком від 19 до 74 років.

"Минулого року нам довелося скасувати змагання, цього року - ми вирішили повернути спортивне свято на вулиці міста. Величезна подяка Збройним силам України, які дають можливість нашим спортсменам тренуватися, щоб потім захищати честь країни на міжнародних змаганнях. Велогонка практично не відрізняється від попередніх. Той самий маршрут, та сама дистанція. За вимогами необхідні укриття, але в місті вони є і доїхати до них, якщо почнеться повітряна тривога, - не проблема", - розповів прес-аташе Південної велосипедної ліги Ігор Шафігулін.

Спортсмени змагалися в чотирьох категоріях. Перша категорія - чоловіки віком від 19 до 39 років подолали 50 км. Найкращим на дистанції став 25-річний одесит із команди Project-13 Микита Кошелєв із результатом 1:09:30. Три інших категорії: 40-59 років, 60+ років і жінки, стартували одночасно на дистанцію в 40 км. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Олексій Грабаров, молодий плавець з Одеси, здобув срібну медаль на чемпіонаті Європи серед юніорів. Це найбільший успіх в його спортивній кар'єрі. 

Нагадаємо також, в місті Слівен, Болгарія, завершилися міжнародні змагання "Stefka Spasova" зі спортивної акробатики, які зібрали найкращих спортсменів з різних країн. В цьому заході взяли участь 280 спортсменів з п'яти країн. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Зазначимо, що в Австрії відбувся етап Кубка Європи серед юніорів та молоді зі скелелазіння. У змаганнях взяли участь 67 спортсменів з 10 країн Європи: 39 хлопчиків та 28 дівчаток. Одесу на змаганнях представляли вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи № 12.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися