На Одещині аграрії відвели понад 2 500 га землі під кавуни

Аграрії відвели під баштанні культури 3200 га землі, з них 2 500 під кавуни, інші — під дині

Одеські аграрії відвели під баштанні культури 3200 га землі, з них 2 500 під кавуни, інші — під дині. Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА. У відомстві зазначили, щотижня адміністрація буде публікувати фотозвіт одеського кавуна. 

“На тлі щоденних потрясінь незмінним залишається жага нашого одеського кавуна якнайшвидше потрапити на стіл до українських родин”,— прокоментували в адміністрації.

Нагадаємо, що нещодавно голова Одеської ОВА Олег Кіпер пообіцяв, що цього року українці все ж зможуть поласувати вирощеними в Україні кавунами попри безчинства ворога на Херсонщині. Тоді Кіпер оприлюднив фото кавуна з Одещини, що ледь зав՚язався, якого назвав "молодшим братом херсонського", та пообіцяв щотижня інформувати як у нього справи. І ось сьогодні голова оприлюднив нове фото у своєму Телеграм-каналі.

Раніше “Коментарі” повідомляли, Федерація продовольчих та сільськогосподарських організацій ООН (ФАО) спільно з Урядами Японії та Норвегії запускає програму підтримки малих фермерів України під час осінньої посівної кампанії 2023 року. Заявки для участі у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року.

Також, “Коментарі” писали, що на Одещині за урожайний сезон 2023 вже намолочено майже 400 тисяч тонн зерна.  Середня врожайність наразі становить 33,3 центнера на гектар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися