Моніторинг води в Одесі: експерти виявили бактерії

Купатися в морі категорично заборонено

Санепідситуація знаходиться на постійному контролі. Кожного дня представники ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" роблять нові проби води, аби слідкувати за змінами. Одеська міська рада опублікувала свіжий моніторинг води за 8 червня. 

У морській воді виявили холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга. Також у пробах морської води знайшлиі: НАГ 1 групи Хейберга на пляжах “Ланжерон”, “Аркадія”, в районі 16-ї станції В. Фонтану; вібріон парагемолітікус на пляжах “Аркадія”, в районі 10-ї станції В. Фонтану; вібріон алгіналітикус на пляжах “Лузанівка”, в районі 16-ї станції В. Фонтану. У мерії пояснили, що виділені холероподібні НАГ-вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції.

Водночас питна вода в Одесі відповідає усім нормам. Про це стало відомо з результатів відомчого лабораторного контролю Філії “Інфоксводоканал” ТОВ “Інфокс”, питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

“Звертаємо увагу, що внаслідок підриву Каховської ГЕС та забруднення Чорного моря досі діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів, а також риби сумнівного походження”, - йдеться в повідомленні міської ради. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що сьогодні частині одеситів та мешканців області відключили водопостачання. Це пов’язано з проведенням ремонтних робіт працівниками “Інфоксводоканалу”. Про це повідомляє пресслужба “Інфоксводоканалу”. Як повідомляється на сайті води не буде до 16:00.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

10 липня 2023, 08:03

В Одессе КАЖДЫЙ сезон вода не соответствовала санитарным нормам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися