Іллічівський олійножировий комбінат виставили на продаж

Аукціон має відбутися 26 липня

Іллічівський олійножировий комбінат виставили на продаж. Стартова ціна на аукціоні - 689 мільйонів 760 тисяч 560 гривень. Про це повідомляється в системі Прозорро.продажі. Аукціон має відбутися 26 липня.

Наразі на продаж виставили земельну ділянку загальною площею 8,6 гектара у місті Іллічівськ, вул. Транспортна, 45, на якій розташований комбінат, а також комплекс будівель та споруд загальною площею 39 тисяч 354,1 квадратного метра. А також цистерни, транспорт, помпові станції з естакадами та вагами, резервуари, стовпи, ворота, водопровід, каналізація, виробничі лінії та інше майно. 

Два роки тому, комбінат визнали банкрутом, а його майно знаходиться у заставі (іпотеці) ТОВ "Фінансова компанія "СКАЙ". Коли компанію визнали банкрутом - призначили арбітражну керуючу Ірину Коваленко, яка наразі є організатором аукціону. 

У червні 2020 року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ "Фінансова компанія "Скай" проти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Національного банку України про визнання договору за результатами аукціону з продажу активів "Дельта Банку", який відбувся влітку 2019 року.

У червні 2019 року Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вдалося продати на аукціоні (з пониженням ціни) пул активів "Дельта Банку".

Однак потім підсумки торгів скасував Нацбанк через можливі зловживання в діях покупця. Один з аргументів - ціна цих же активів на подібному аукціоні 6 березня цього року склала 906,2 мільйона гривень з тим же покупцем, проте Окружний адміністративний суд заблокував угоду за позовом компанії, яка в торгах участі не брала.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Одещині планують перейменувати місто. Южненська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо перейменування міста. Це рішення обумовлене Законом України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися