На Одещині захисник Зміїного повернувся з полону додому

Зворушливе відео зустрічі активісти опублікували на своїй сторінці

Захисник Зміїного Олександр Лунгу зустрівся із своєю родиною, через 16 місяців полону. Четверо дітей зустріли свого батька в Одесі, куди Олександр приїхав після місяця реабілітації. Про це повідомляє громадська організація №Про тих, про кого мовчать”, яку створили родини захисників острова Зміїний. Зворушливе відео зустрічі активісти опублікували на своїй сторінці.

Як зазначається, Олександр Лунгу - старший сержант 88-го окремого батальйону 35-ої окремої бригади морської піхоти. Військовий з Болграду. В полоні чоловік просидів майже 16 місяців: з 24 лютого 2022 року по 11 червня 2023 року. Місяць тому  його разом з двома прикордонниками-побратимами обміняли, повідомляє “Махала”. Усього в той день з російського полону було звільнено 95 українських захисників.

Весь цей час його старші діти Артем та Любов боролися за звільнення захисників Зміїного з ворожого полону. Спільними зусиллями на сьогодні додому повернулося 47 морпіхів та прикордонників, 33 військовослужбовців й досі перебувають у полоні.

Раніше “Коментарі” повідомляють, піхотинці за підтримки артилерії та мінометів успішно вибивають окупантів південніше Бахмута. Жорсткий бій тривав увесь день. Піхотинці почали зачистку бліндажів і зіштовхнулися з підрозділом окупантів під командуванням ворожого спецпризначенця. Про це повідомили в 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися