На Одещину прилетіли понад тисяча рожевих фламінго і пеліканів

Птахи живуть в національному природному парку "Тузлівські лимани"

До Національного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіли понад тисяча рожевих фламінго і пеліканів. Попри блокування роботи з відновлення водообміну, величезний природний потенціал лиманів приваблює рожевих птахів.

Про це повідомив науковий співробітник парку Іван Русєв. 

Цього літа понад 500 рожевих фламінго і понад 500 рожевих пеліканів кожного дня мандрують зі сходу на захід Тузлівських лиманів в пошуках їжі. 

Вони є унікальною і справжньою родзинкою Українського Причорномор'я. Неподалік нашого парку знаходиться славетний острів Зміїний, над яким багато птахів Тузлівських лиманів пролітає, - написав Русєв. 

Цікаві факти про пеліканів

Пелікани – найбільші водоплавні птахи. Вони виростають до 1,8 метра, важать до 14 кг. При цьому розмах крил у деяких особин досягає трьох метрів. Популярність вони отримали завдяки мішку під дзьобом, який допомагає птиці рибалити. Це унікальні створіння і подібних до них не існує в природі. Попри те, що у світі існує лише 8 видів пеліканів, вони водяться на всіх континентах, крім Антарктиди.

Цікаві факти про фламінго 

Фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше і безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хто-небудь обов’язково захоче поласувати їх м’ясом. 5. А ось ще цікаві факти про фламінго. Наприклад, у сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися