Військові повідомили, скільки російських кораблів вийшло у Чорне море

Окупанти в будь-який момент можуть змінити кількість бойових кораблів та ракетоносіїв

В Чорному морі на бойовому чергуванні 10 липня зафіксували 6 ворожих кораблів. Проте поки російські окупанти не вивели жодного ракетоносія з "калібрами". 

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

Тим часом в Азовському морі чатує 1 ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 8 ворожих кораблів.

За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

- до Азовського моря – 17 суден, з них 5 рухалось у напрямку протоки Босфор;

- до Чорного моря – 13 суден, з них 2 рухались у напрямку протоки Босфор;

Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Обстріли Одещини

Вночі 15 червня, окупанти в черговий раз атакували Одещину безпілотниками. За попередньою інформацією в бік міста та області було запущено 13 БпЛА типу Shahed 136/131.

За день до того, 14 червня, ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі. 

Вночі 10 червня держава-терорист черговий раз атакувала Одещину та зокрема й Одесу дронами-камікадзе "Shahed-131/136". Всі безпілотники були знищені, проте через падіння уламків в одній із багатоповерхівок міста сталося загоряння. На жаль не обійшлося без жертв.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що російські терористи захопили та вже більше як рік знаходяться на Запорізькій АЕС, а зараз можуть готувати на ній підрив, який призведе до викиду радіації в повітря. Проте, українські військові готові до такого теракту та планів щодо деокупації територій України це не змінить.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися