Справа хабарників на Одещині увійшла до найяскравіших прикладів роботи ДБР цього року

Викриття хабарників на Одещині увійшли у п'ятірку показових для ДБР цього року

Державне бюро розслідувань підбивають підсумки першого півріччя роботи. Так, за цей період співробітники ДБР проводять розслідування у 2 тис. 954 кримінальних провадженнях, пов’язаних з корупційними злочинами. За результатами цієї роботи до суду  вже направлено 212 обвинувальних актів, що на 29 актів більше, ніж за перше півріччя 2022 рік. 

Крім того, ДБР опублікували найяскравіші приклади своєї роботи. У своєрідний рейтинг потрапила також і Одеська область. Наприклад, завершення досудового розслідування щодо трьох посадовців митниці, які попри військові дії в країні вирішили збагатитися, використовуючи свої повноваження, ДБР вважає показовим прикладом цього року.

Серед них старший держінспектор Одеської митниці, якого обвинувачували у тому, що він у жовтні 2022 року налагодив схему поборів за не створення штучних проблем при митному оформленні гуманітарної допомоги попри те, що для їх розмитнення діють пільгові умови.

Інспектор вимагав 1 тисячу 200 доларів США з представника благодійного фонду за пропуск гуманітарного вантажу з продуктами. За ці гроші він обіцяв нібито вплинути на службових осіб митного посту, щоб ті не створювали перешкод при розмитненні товару.

Інспектора затримали під час одержання чергової частини оплати у сумі 500 доларів США.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що поліцейські затримали жителя Білгород-Дністровського району, який ошукав 18 людей на продажі дров. 45-річний уродженець села Кулевча опублікував у соціальній мережі оголошення про продаж деревини, якої насправді не мав, і обіцяв покупцям доставити її на умовах передоплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

11 липня 2023, 14:57

Мабуть це найбі

Андрій

11 липня 2023, 09:33

Вот когда начнут давать реальные сроки, а не под залог и на лечение зарубеж все убегают, тогда и все будет хорошо, а пока это показуха.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися