Радіти зарано: що виявили у нових пробах морської води на Одещині

Тенденція поліпшення морської води у Чорному морі має короткостроковий характер

В Одесі із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявили. Проте у відібраних 5 липня пробах з точки в морському порту, виділено холероподібні вібріони НАГ 1 групи Хейберга.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції. Тим часом питна вода відповідає вимогам й може використовуватися мешканцями. 

Радіти зарано 

За даними спеціалістів, хоча минулого тижня періодично спостерігалось поліпшення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, але тенденція поліпшення має короткостроковий характер.

Результати змінюються в залежності від погодних умов (температура, напрямок вітру), завдяки яким з морського дна може підійматись осад, а також потрапляти нові засмічені водні маси зі сторони гирла річки Дніпро. Досі тривають роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, у зв’язку з чим зберігається небезпека для населення щодо відвідування місць масового відпочинку на узбережжі та при купанні в Чорному морі, - йдеться в повідомленні. 

На теперішній час на території міста Одеси діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів, а також риби сумнівного походження.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що піротехніки ДСНС перевіряють узбережжя Одещини на наявність вибухонебезпечних предметів. Після підриву греблі Каховської ГЕС росіянами, до берегів водойм регіону течією продовжує прибивати   сміття в якому можуть бути небезпечні "сюрпризи".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися