В Одесі провели акцію на підтримку зниклих безвісти військових моряків

Вісім членів екіпажу патрульного катера "Слов'янськ" змогли врятувати, а 11 зникли безвісти

У Міському саду Одеси провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти військових моряків патрульного катера "Слов'янськ" та десантно-штурмового катера "Станіслав", інших воїнів ЗСУ та членів їхніх родин. Десятки одеситів прийшли з плакатами підтримки. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

У заході "Повертайся додому" взяли участь військовослужбовці Збройних Сил України, волонтери, громадські організації, мистецькі колективи та митці Одещини, Києва та Львова. Такі заходи на підтримку сімей безвісти зниклих моряків та воїнів ЗСУ були також проведені громадською організацією "Об'єднані морем" у Миколаєві та Кропивницькому.

Надалі планується проведення благодійних заходів "Повертайся додому" у Львові та Тернополі.

"Слов'янськ" - патрульний катер типу "Айленд" B-серії, побудований для Берегової охорони США. 27 вересня 2018 року був переданий Україні. Бортовий номер P190, названий на честь міста Слов'янськ у Донецькій області. 3 березня 2022 року був потоплений літаком Російської Федерації внаслідок влучання крилатої ракети "повітря-земля".

Нагадаємо, захисник Зміїного Олександр Лунгу зустрівся із своєю родиною, через 16 місяців полону. Четверо дітей зустріли свого батька в Одесі, куди Олександр приїхав після місяця реабілітації. Олександр Лунгу - старший сержант 88-го окремого батальйону 35-ої окремої бригади морської піхоти. Військовий з Болграду. В полоні чоловік просидів майже 16 місяців.

Раніше “Коментарі” повідомляють, піхотинці за підтримки артилерії та мінометів успішно вибивають окупантів південніше Бахмута. Жорсткий бій тривав увесь день. Піхотинці почали зачистку бліндажів і зіштовхнулися з підрозділом окупантів під командуванням ворожого спецпризначенця. Про це повідомили в 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися