В порту Одеси завершується завантаження 85 тисяч тонн зерна для Єгипту

Це останні два балкери, які очікували завантаження

Росія продовжує блокувати продовольство для світу. З початку липня з чорноморських портів вийшло 6 суден. Сукупно на них було завантажено тільки 215 тисяч тонн агропродукції. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

У відомстві зазначили, що зараз у порту Одеси завершується завантаження 85 тисяч тонн зерна для Єгипту. Це останні два балкери, які очікували завантаження. У порту Чорноморська вже немає суден під завантаження. Останні судна з агропродукцією було відправлено минулого тижня до Китаю та Тунісу. Понад 2 місяці не працює порт Південний, бо росіяни “викреслюють” усі судна, які прямують до нього.

“Українська агропродукція займає значне місце в продовольчій безпеці світу. Повна зупинка експорту українського зерна морем призведе до зростання цін на продовольство і поглибить кризу в бідних країнах. Це розуміє світ, це розуміють наші партнери. Останні кілька місяців Зерновий коридор практично не працює. Наразі ми спільно з партнерами докладаємо максимум зусиль, щоб українське зерно надходило на ринки в необхідному для світу обсязі”, – зазначив Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

У період з 1 червня по 10 липня із запланованих 150 інспекцій суден (як вхідного, так і вихідного флоту) відбулось лише 70 через відмову росіян проводити перевірки. Наступна інспекція запланована на 14 липня. Зараз в зоні інспектування залишився лише вхідний флот.

Загалом з початку дії “Зернової ініціативи” експортовано понад 33 млн тонн продукції українських аграріїв до 45 країн світу.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що 10 липня відбулось засідання аукціонної комісії щодо продажу єдиного майнового комплексу ДП “Білгород-Дністровський морський торговельний порт”. Про це повідомила директорка порту Оксана Кіктенко. За її словами, дату аукціону призначать найближчим часом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися