Експершого заступника Одеського міського голови Кучука оголосили у розшук

Кучук є фігурантом злочинної організації, яка контролювала посадовців Одеської міської ради

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього першого заступника Одеського міського голови Михайла Кучука. Про це повідомили в Міністерські внутрішніх справ України. За даними МВС, Михайло Кучук переховується від органів досудового розслідування. Він є підозрюваним у хабарництві. Місце зникнення невказане. За різними неофіційними даними Кучук перебуває у Чехії або Ізраїлі. 

Нагадаємо, що слідство підозрює Михайла Кучука в причетності до злочинної організації, яка контролювала роботу Одеської міськради: організовуючи хабарі та побори з постачальників. Після оголошення Кучуку підозри, той покинув країну і зараз перебуває за кордоном.

Активи Кучука

Судячи з останньої опублікованої декларації посадовець користувався в Одесі площею 152,6 кв.м, яка записана на безробітного сина Вадима, який мітить у прокурори. На праві безкоштовного користування Кучук-старший розпоряджається домоволодінням площею 913 кв.м та земельною ділянкою площею 215 кв.м, що належать Ірині Криловській. Це його дружина.

Кучук є власником нежитлової будівлі в Одесі (1429 кв.м), житлового будинку (366 кв.м), двох земельних ділянок (118 та 560 кв.м). Разом із дружиною він володіє квартирою площею 85,9 кв.м у Чехії вартістю понад 10 млн гривень, домоволодінням 240 кв.м з ділянкою 376 кв.м вартістю 8,1 млн гривень.

Криловській належить квартира площею 55 кв.м, квартира площею 61,2 кв.м, квартира площею 48 кв.м, житловий будинок площею 35,5 кв.м, а також земельна ділянка площею 3372 кв.м та домоволодіння площею 737 кв.м у селищі Гатне, а також квартира площею 119 кв.м у Чехії вартістю 3,7 млн гривень, житловий будинок площею 160 кв.м у Греції, дві земельні ділянки в Одесі куплених у 2015 році площею 207 та 196 кв. м, квартира в Одесі площею 80,6 кв.м, паркомісце площею 19 кв.м, а також нежитлове приміщення у Чехії площею 449 кв.м.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Росія продовжує блокувати продовольство для світу. З початку липня з чорноморських портів вийшло 6 суден. Сукупно на них було завантажено тільки 215 тисяч тонн агропродукції. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися