Одеський волонтери планують поставляти військовим мініатюрні антідронові радари

Антидронові пристрої дуже мініатюрні, їх легко сховати навіть у кишені і виявляти ворожі дрони

В Одесі винайшли мініатюрні антідронові радари. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Євген Гороход, директор благодійної організації “Благодійний фонд “Рух разом”. Благодійники разом із військовими провели дослідження. В результаті фахівці схвалили розробку. Наразі “Благодійний фонд “Рух разом” планує поставляти їх армії, адже антидронові пристрої дуже мініатюрні, їх легко сховати навіть у кишені і виявляти ворожі дрони.

“Мої друзі розробили спеціальні антидронові установки, які допомагають вижити на фронті. Разом з військовими ми вже провели дослідження, і українську армії показники цієї техники задовольнили. Тепер ми будемо збирати гроші на комплектуючі для цієї установки та передавати гроші компанії, яка цю техніку виробляє. А потім передавати її до війська”, – зазначив Гороход.

Нагадаємо, що одеський благодійний фонд буде протезувати військових в Іспанії. Договори із відповідними установими вже підписані. За його словами, українським військовим буде надана уся необхідна допомога: від психолога до реабілітолога. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації для військовослужбовців та їх родин у післягострому періоді. Так, реабілітаційне відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат із врахуванням інклюзивності. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями, передбаченими для комфортного прожиття. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та 3-разовий режим харчування пацієнтів.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися