В Одесі деяким категоріям ВПО припинять виплачувати гроші: хто залишиться без держдопомоги

В бюджеті цього року на такі виплати передбачено 57 мільярдів гривень

З 1 вересня 2023 року будуть припинені виплати внутрішньо переміщеним особам, які придбали транспортний засіб не старше 5 років, земельну ділянку або нерухомість на суму понад 100 тисяч гривень (окрім за кошти державного чи місцевих бюджетів), мають на депозитному рахунку понад 100 тисяч гривень, мають житло не в зоні бойових дій, а також придбали валюту та банківські метали на суму понад 100 тисяч гривень. Про це розповіла Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації. 

“Виплати не отримають особи, які перебувають за кордоном понад 30 днів без вагомих причин. Тобто, якщо людина не була у службовому відрядженні чи на стажуванні. Або перебувала на лікуванні або реабілітації, доглядала за хворою дитиною, оздоровлювала дитину. Також гроші не отримають люди, які повернулися додому та які відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм”, – розповіла посадовиця

Усім іншим виплати продовжили ще на півроку. Крім того, розмір виплат не змінився, особам з інвалідністю та дітям – 3 тисячі гривень, усім іншим – 2 тисячі.

“Всі внутрішньо переміщені особи, які отримують допомогу зараз, з 1 серпня 2023 року продовжуватимуть отримувати  допомогу ще пів року, до кінця січня 2024-го. Відповідну постанову уряд ухвалив 11 липня. Зараз зареєстровано 2, 6 мільйонів ВПО, в бюджеті цього року на такі виплати передбачено 57 мільярдів гривень. Щоб отримувати гроші, нічого додатково робити не треба, вони будуть нараховуватися автоматично”, – розповіла Дементьєва.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі встановили перше мобільне укриття, завдяки якому учні школи №41 зможуть розпочати навчальний рік за партами, а не перед екранами комп’ютерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися