Перше мобільше укриття з’явилося в Одесі

Укриття встановили на території міської школи №41

В Одесі встановили перше мобільне укриття, завдяки якому учні школи №41 зможуть розпочати навчальний рік за партами, а не перед екранами комп’ютерів. Про це стало відомо брифінгу Медіацентрі Одеса.

"На території школи не було укриття, завдяки мобільній споруді цього року діти зможуть навчатися очно. Там небагато місця, але сподіваюся, що у нас з'явиться ще одне, трохи більше мобільне укриття", - розповіла директорка одеської загальноосвітньої школи №41 Ганна Кіщенко.

Сховище збудували на прикладі ізраїльських укриттів. Як пояснили експерти, надійність під час постійних обстрілів - це найкращий критерій для захисної споруди. Крім того, незабаром подібні модульні укриття також встановлять у Херсоні.

"Укриття ми встановили місяць тому, ідея встановлення виникла на прикладі Ізраїлю, який постійно живе під обстрілами і має захисні споруди, де можна сховатися під час обстрілу. У нас готові ще два укриття, які ми будемо встановлювати в Херсоні", - розповів голова благодійного фонду "Рада міст" Борис Емельдеш.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Поліція та ДСНС продовжують перевіряти доступність бомбосховищ на території Одеської області. В рамках цього процесу залучено 58 спільних мобільних груп, які проводять повторне обстеження захисних споруд цивільного захисту.  Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Зазначимо, що в Чорному морі ворог наростив присутність ракетоносіїв. На додачу до підводного човна вийшов фрегат "адмірал ессен". Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися