Обмеження руху вантажного транспорту на Одещині: поліція слідкує за дотриманням правил

З 10 липня вантажівкам вагою понад 24 тонни з 10 ранку до 6 вечора заборонено рух трасами Одеської області

На Одещині з метою збереження дорожнього покриття у спекотний період, починаючи з 10 липня, набули чинності літні заборони на рух вантажних транспортних засобів у проміжку з 10:00 до 18:00. Варто звернути увагу, що рух буде дозволений поза зазначеним періодом, з 18:00 до 10:00.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Їх дотримання водіями забезпечують співробітники Головного управління Національної поліції в Одеській області та Управління патрульної поліції в Одеській області. Безпосередньо на 309 кілометрі траси Київ-Одеса та 38, 115 й 193 кілометрах траси Одеса-Рені зосереджені чотири  групи реагування патрульної поліції Головного управління.  Для водіїв на цих ділянках встановлені відповідні заборонні та інформаційні дорожні знаки, а також забезпечені місця для розташування транспортних засобів на період дії часових обмежень, — розповів заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Яценко.

Однак, є винятки з цих правил. Без обмежень зможуть рухатись транспортні засоби, що перевозять: 

  • небезпечні, швидкопсувні вантажі, живих тварин і птиці; 

  • вантажі, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій; 

  • військові вантажі, товари подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони; 

  • гуманітарну допомогу; 

  • людей.


Також міжнародні перевезення вантажів залишаються дозволеними за певних умов. Водії вантажних автомобілів, що здійснюють міжнародні перевезення, повинні мати заброньоване місце в черзі очікування для перетину державного кордону України за допомогою автомобільної електронної системи ("єЧерга"). Заявки на отримання перепусток слід подавати за два дні до черги очікування на відповідну адресу.

Нагадаємо, що спеціалісти працюють над альтернативним маршрутом в обʼїзд дороги міжнародного значення М-15 Одеса – Рені, на м.Бухарест. Наразі виконуються роботи на  автомобільній дорозі Т–16–31 КПП “Табаки” – Болград.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися