В Одеській області врятували від висихання озеро Катлабух, наповнивши його водою з Дунаю

Примусове наповнення озера Катлабух завершилося, рівень води піднявся на 35 см

В Ізмаїльському районі завершили примусове наповнення водосховища Катлабух. Про це повідомили в прес-службі Одеської облради.

Воду в озеро качали з річки Дунай за допомогою Головною насосної станції Суворовської зрошувальної системи Ізмаїльського управління водного господарства.

Нагадаємо, примусове наповнення даного водосховища почали 24 березня зв'язку з критично низьким рівнем води у водоймі. Після кропіткої роботи, рівень води піднявся на 35 см, що дозволило жителям сіл Стара Некрасівка, Кислиця, Багате, Утконосівка, Першотравневе, Саф'яни та смт Суворове здійснювати полив сільгоспугідь і брати воду для господарсько-побутових потреб.

До початку поповнення рівень води у водосховищі Катлабух становив 0,73 МБС, обсяг - 64,55 млн куб.м. На початок серпня рівень води в Катлабух вже став 1,08 МБС, а обсяг - 88,6 млн куб.м.

Всього Головна насосна станція Суворовської зрошувальної системи перекачала води в обсязі 79,5 млн куб на суму 8,2 млн грн.

Як зазначив заступник голови Одеської облради Вадим Шкарівський, примусове поповнення озера Катлабух проведено вперше за останні 20 років.

"Якби ми не наповнили його в цьому році, то можливо, на місці озера вже була б пустеля. На сьогоднішній день ми впевнено можемо сказати, що від нестачі води врятовано сім сіл Бессарабії - це фактично 15 тис. населення, сотні гектарів сільськогосподарських угідь і десятки фермерських господарств. До кінця серпня планується почати примусове наповнення водосховища Китай", - розповів він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися