Генпрокурор приїхав в Одесу, щоб обговорити протидію корупції в регіоні

Також йшла мова про протидію кримінальним правопорушенням на митниці

Генпрокурор України Андрій Костін в Одесі провів нараду з прокурорами та правоохоронцями південних регіонів. Він наголосив на недоліках в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку, та чітко окреслив пріоритетні напрями роботи, серед яких – боротьба з проявами корупції.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Статистика не на користь корупціонерів, реальна реакція суспільства і всієї держави до проявів корупції буде нещадною, - зазначив прокурор.

Він наголосив на протидії розкраданню бюджетних коштів, правопорушення у сфері економіки, недопущення тиску на бізнес та створення рівних умов для його ведення.

Маємо постійно забезпечувати принципову реакцію органів правопорядку на кожен факт незаконного використання бюджетних коштів, особливо зараз, коли зусилля України зосереджені на протидії збройній агресії окупанта та не допустити осідання бюджетних коштів у кишенях недобросовісних чиновників, – звернувся до колег Андрій Костін.

Також йшла мова про протидію кримінальним правопорушенням на митниці, зокрема несплаті митних та податкових платежів, боротьба з контрабандою підакцизних товарів, наркотиків та зброї, незаконною реалізацією гуманітарної допомоги, організованою злочинністю у сфері земельних відносин, а також злочинів, повʼязаних з незаконною діяльністю на ринку зерна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Державне бюро розслідувань підбивають підсумки першого півріччя роботи. Так, за цей період співробітники ДБР проводять розслідування у 2 тис. 954 кримінальних провадженнях, пов’язаних з корупційними злочинами. За результатами цієї роботи до суду  вже направлено 212 обвинувальних актів, що на 29 актів більше, ніж за перше півріччя 2022 рік. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


сергей

14 липня 2023, 20:08

цыплят по осени считают

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися