В Україні планують розширення поставок по Дунаю та страхування вантажів

Заклали гарантію у 20 млрд гривень для страхування вантажів

В Україні думають про можливі варіанти експорту української сільгосппродукції. Мова йде про страхування вантажів та розширення поставок по Дунаю.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Попри різні можливі варіанти в питанні продовження дії "зернової угоди", експорт по Чорному морю буде здійснюватися. Позаяк Україна заклала гарантію у 20 млрд гривень для страхування вантажів, а також були розширені поставки продукції по Дунаю.

Вже є компанії та судна, які, якщо навіть не буде угоди, готові заходити під повне страхування, повне каско, вантажитися, доставляти наше зерно в країни, які цього потребують. Плюс ми бачимо, що за поставки продукції по Чорному морю сьогодні також вступився Китай. Для них наша сільгосппродукція також важлива і доступна з наших портів одеських логістика. Також, на всякий випадок, розширені поставки по Дунаю – вже дійшли до об’єму в 3 млн тонн, можна збільшувати на місяць до 3,5 млн тонн. Так що складнощі є, але логістика буде і має пересуватися, – наголосив політик.

Водночас Дмитро Соломчук висловив сподівання, що експорт буде здійснюватися в форматі угоди, яка була підписана з Туреччиною та ООН, і вони відстоять позиції як України, так і свої.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Росії заявили про припинення дії "зернової угоди" дія якої завершується вже сьогодні, 17 липня. Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков. "Домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено, вона зупинена", - сказав Пєсков пропагандистським російським ЗМІ. За його словами, Росія нібито негайно повернеться до "зернової угоди", але за умови, що її "домовленості буде виконано". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися