В Одесі погасили поштову марку: чому вона присвячена

На поштовій марці зображено герб Одеського району

На Одещині з нагоди третьої річниці утворення Одеського району відбулась урочиста церемонія спеціального погашення власної марки. Вона була розроблена Одеською РВА спільно з Укрпоштою.  

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.

На власній марці Одеського району зображено Герб Одеського району і відповідно на власних марках 22 громад, які входять до складу району, теж зображені герби громад, міст, сіл та селищ. Також, в добірку до комплекту марок випущено конверт і листівку з надписом “Одеському району Одеської області 3 роки”, де на блакитному фоні, який заправлений символічними сонячними променями, розміщені малюнки-логотипи, які презентують основні галузі Одеського району. Кольорова гамма витримана в стилі кольорів герба та прапору Одеського району — розповів Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

Також за словами директора Одеської дирекції “Укрпошти” Сергія Дрозда створення власної марки для Одеського району має вагоме значення не тільки як популяризація української марки серед філателістів у всьому світі, але і як ефективний інструмент для популяризації та брендування самого Одеського району та його громад. Власна марка створює унікальний символ та сприяє зміцненню ідентичності та впізнаваності району як цілісного соціокультурного простору.

Нагадаємо, що у річницю звільнення острова Зміїний в Одесі погасили благодійну поштову марку "Слава Силам оборони та безпеки України! Головне управління розвідки Міністерства оборони України".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися