В Одесі стартував рейтинг впливовості «Еліта України 2020»

Одесити можуть сформувати нову українську еліту

Одеські експерти запустили в регіоні Національний рейтинг впливовості "Еліта України". Це масштабний проект, в ході якого у всіх регіонах України і містах-мегаполісах будуть визначені люди, чия діяльність максимально ефективна і корисна для суспільства. Про це в ході прес-конференції, що відбулася в конференц-залі готелю "Брістоль", заявила керівник оргкомітету рейтингу Олена Овчинникова.

"Це не комерційний івент, а голос народу, який сам повинен зрозуміти, чому він робить вибір на користь тієї чи іншої людини. Рейтинги не тільки дозволяють наочно побачити сильні і слабкі сторони, але і мотивують відстаючих "підтягнути" свої позиції, а лідерів - не "розслаблятися", - розповіла вона.

За словами експертної групи, цей рейтинг не буде схожий на інші - тут унікальна і система оцінювання, і критерії, і звичайно ж - сам механізм.

"По-перше, у нас 100-бальна шкала оцінювання - тобто, ми намагаємося максимально уникнути помилок або суміжності результатів, щоб зробити процес максимально прозорим. І, звичайно ж, радують категорії - їх більше десяти, включаючи патріотизм, позицію в суспільстві ... У нас є перші особи, так, але, мало хто замислюється про незаплямованості їх репутації. Одна справа - мати багато грошей. Інше - чесне ім'я", - упевнений економіст, член одеської групи оргкомітету рейтингу Едуард Каражия.

Головна мета марафону - сформувати, перш за все, базу фахівців і експертів у кожній сфері життєдіяльності країни, створити конкурентоспроможне середовище і разом придумувати нові рішення.

"Це відмінна можливість показати реальний результат своєї діяльності. А не навички в популізмі, що, на жаль, властиво нашій країні. Наш проект зроблений не під вибори, однак, те, що він збігається з політгонкой по датах, мені здається, дуже навіть добре - можливо, не тільки люди, але і самі керівники партій ще раз уважно вивчать біографії тих, кого вони хочуть бачити "елітою", - заявив юрист Олександр Рябець.

Як розповіли експерти, в журі - понад 200 осіб з різних областей, що робить процес максимально об'єктивним і прозорим. Це міжнародні, національні та місцеві фахівці в галузі політології, соціології, економіки, юриспруденції та медіа, які зарекомендували себе в різних дослідницьких заходах.

"Список найбільш впливових людей в кожній області визначить експертна група, до якої входять досвідчені журналісти, відомі політологи, соціологи, громадські діячі, бізнесмени, які добре володіють інформацією про суспільно-політичну ситуацію в своєму регіоні. У кожного експерта буде суб'єктивна оцінка, але за рахунок усереднення за унікальною методикою, розробленою дослідницькою групою, до якої увійшли соціологи, політологи та економісти, вийде об'єктивна картина", - розповіла Олена Овчинникова.

Паралельно з експертним голосуванням на офіційному сайті проекту https://elitukraine.com з 1 по 20 вересня включно буде йти онлайн-голосування. Завершальним акордом Національного рейтингу впливовості "Еліта України" стане Національний форум стратегічного розвитку, який відбудеться в Києві в березні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися