СБУ попередила привласнення майна дитячого санаторію «Хаджибей» в Одесі

Інвестор вирішив відсудити ділянку в курортній зоні і майно оздоровниці на березі Чорного моря

Співробітники Служби безпеки України перешкодили присвоєння майна "Дитячого спеціалізованого клінічного санаторію "Хаджибей", який належить Міністерству охорони здоров'я, на більш ніж 50 млн гривень. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними попереднього слідства, зловмисники намагалися незаконно заволодіти усім майном лікувального закладу, що знаходиться в економічно  привабливій зоні на березі Чорного моря в Одесі і спеціалізується на реабілітації дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату.

Оперативники встановили, що з ініціативи посадових осіб МОЗ України в 2007 році керівництво санаторію уклало інвестиційний договір з приватним підприємцем на будівництво бази відпочинку в селі Холодна Балка на узбережжі Хаджибейського лиману. За умовами контракту інвестор зобов'язався виконати весь комплекс проектно-будівельних робіт, а також профінансувати реконструкцію інших корпусів оздоровниці: газифікацію, капітальний ремонт і придбати для закладу автотранспорт. Після виконання договору санаторій повинен був передати зведену базу відпочинку разом із землею у власність комерційній фірмі.

Незважаючи на те, що будівельні роботи так і не були розпочаті, в 2018 році інвестор вирішив відсудити ділянку в курортній зоні та інше майно оздоровниці.

Ініційована СБУ перевірка зафіксувала, що такі дії суперечать законодавству по інвестиційної діяльності та управління об'єктами держвласності. Крім того, зазначений договір не був узгоджений з Фондом державного майна України.

За спробу незаконного заволодіння державною власністю слідчі почали виробництво за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.15 (Замах на вчинення злочину) та ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На майно державного медзакладу суд наклав арешт.

Правоохоронці продовжують слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в угоді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися