Внаслідок ракетної атаки по Одесі постраждали чотири школи

Олена Буйневич повідомила, що освітяни роблять усе аби відновити заклади освіти

Заклади освіти також постраждали в результаті нічного обстрілу російськими окупантами. Голова міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич повідомила, що постраждали декілька міських освітніх установ: 5 садочків, 4 школи, а також два заклади позашкільної освіти.

Крім того, лялькові, відремонтовані садочки, два з них працювали очно. Чиновниця підкреслила, що жоден заклад освіти Одеси не є військовим обʼєктом, наразі місто активно готує їх до нового навчального року. 

“Освітяни з ночі на роботі, ми робимо все можливе, щоб відновити діяльність закладів, але два надсильно постраждали памʼятки архітектури, вони стояли неушкодженими з 19 сторіччя, їх нещодавно відремонтували. З нами волонтери, з нами батьки. Наші найкращі одесити, дякую”, - написала Буйневич. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі сьогодні вночі, 23 липня. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей.  За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

Крім того,  секретар РНБО Олексій Данилов у Facebook заявив, що головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування запобігти та нейтралізувати міжнародні зусилля щодо відновлення функціонування "зернового коридору".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися