Окупанти вдарили по Одесі ракетами п'яти видів різного базування: є постраждалі та загиблі

Ворог використав близько 20 ракет різних типів, у тому числі й балістику

Російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі сьогодні вночі, 23 липня. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей. 

За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

"Серед ночі знов пролунав сигнал тривоги. Ми спостерігали активність і тактичної, і стратегічної авіації. Саме з застосуванням стратегічної авіації ворог випустив ракети Х-22, долучились і берегові ракетні комплекси типу "Бастіон", які випустили "Онікс" і "Іскандери", які били по Одеській області "Іскандерами" типу "К" і "М". Тобто цього разу ворог застосував і балістику", - розповіла речниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону. 

За словами Гуменюк, загалом ворог використав близько двох десятків ракет 5 видів різного базування.

"Але враховуючи, наприклад, похибку ракет Х-22, зрозуміло, що під удар потрапили райони міста, які прилягають до порту. А також були влучання у більш віддалені райони, там де все ж таки приватний сектор і абсолютно не спостерігається жодного війського об’єкту. Постраждали і багатоквартирні будинки", - зазначила Гуменюк. 

Нічний удар також прокоментував і президент України Влодимир Зеленський. 

“Ракети проти мирних міст, проти житлових будинків, собору… Жодного виправдання російському злу бути не може. Як і завжди, це зло програє. І за Одесу обов'язково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь. Усім, хто постраждав від цієї чергової терористичної атаки, надається допомога. Я вдячний усім, хто допомагає людям, і всім, хто думками та емоціями — з Одесою. Ми пройдемо це. Ми повернемо мир. І для цього треба перемогти російське зло”, — заявив Зеленський.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що 21 червня Одеську область було атаковано безпілотними літальними апаратами типу Shahed 136/131. Більшість дронів-камікадзе було знищено силами ППО, але також було зафіксовано влучання. Три "Шахеди" були знищені силами ППО, але один влучив у складське приміщення на території області. Після влучання на місці виникла пожежа, але її було швидко ліквідовано, на щастя обійшлося без поранених.

Крім того, ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися