Ворог вивів на бойове чергування інший корабель: чи існує загроза для Одеси

Наразі загальний залп 6 ракет

Відбулася ротація ракетоносіїв. Ворог завів у пункт базування човен, що запускав вночі по Одещині ракети, натомість вивів інший корабель, у якого на споряджені до 8 “Калібрів”.

“Рівень ракетної небезпеки залишається надзвичайно високим. Нагадуємо, ворог атакує не тільки вночі. Днями він вдався до потужної атаки інфраструктури регіону і серед дня”, — повідомили в ОК “Південь”.

Так, у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп 6 ракет. В Азовському морі – 1 ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 8 ворожих кораблів серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп 16 ракет;

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі сьогодні вночі, 23 липня. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей.  За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

Крім того,  секретар РНБО Олексій Данилов у Facebook заявив, що головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування запобігти та нейтралізувати міжнародні зусилля щодо відновлення функціонування "зернового коридору". 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

23 липня 2023, 15:31

що за цирк та знущання над Українським народом. коли ці ворожі кацапські кораблі датуть наказ знищувать!!! цей договорняк уже дістав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися