Кількість постраждалих від авіаудару в Одесі збільшилась: у якому стані потерпілі

Усі отримали необхідну допомогу

22 людини, з них троє дітей, які постраждали внаслідок російської атаки на Одесу вночі 23 липня, отримали лікування в медзакладах міста. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Так, стало відомо, що більшість травм пов'язані з ураженням уламками скла. Одному пацієнту лікарі дістали з тіла шматок металу. Вся медична допомога та ліки надані в повному обсязі.

Наразі на стаціонарному лікуванні залишаються сім постраждалих внаслідок російської агресії. 15-річний хлопець залишається у важкому стані з проникаючим пораненням грудної клітки. Інші пацієнти продовжують лікування амбулаторно.

Поранення від розлітання уламків скла під час вибуху є наймасовішими та становлять 80%, кажуть у Департаменті ООН. Це пов’язано з тим, що гострі осколки скла під тиском вибухової хвилі розлітаються та врізаються у шкіру на величезній швидкості. Гострі леза можуть проникати через різні тверді та м’які поверхні.

Тому необхідно проаналізувати віконні системи та склопакети у зоні ризику, щоб уникнути розбиття скла або хоча б зменшити розпорошення осколків.

Захисна плівка (SRF)

Варто замислитися над нанесенням на віконне скло плівки, стійкої до розбивання. Мова йде про це поліефірну ламінатну плівку, яку наносять на внутрішню сторону скла з боку кімнати.

Ловець рами

Системи віконних уловлювачів — це пристрої, що міцно прикріплені до стіни і перегороджують вікно.

Спеціальні штори

Такі антивибухові штори (Bomb Blast Net Curtains) зазвичай гнучкі та закривають собою усе вікно, кріпляться до внутрішньої рами віконного отвору.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що заклади освіти також постраждали в результаті нічного обстрілу російськими окупантами. Голова міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич повідомила, що постраждали декілька міських освітніх установ: 5 садочків, 4 школи, а також два заклади позашкільної освіти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися