Одесити можуть отримати компенсацію за пошкоджене майно

Аби отримати допомогу треба звернутись до Приморської райадміністрації

Внаслідок ракетного удару, який завдали російські окупанти багато будівель постраждали: повилітали вікна, двері тощо. Тому, щоб отримати допомогу/компенсацію на проведення заміни віконних блоків, заміна пошкодженого скління/скло-пакетів, заміни металевих вхідних дверей треба звернутись до Приморської райадміністрації. При собі потрібно мати:

1. Заява від власника / користувача (у разі, якщо квартира не приватизована) ;

2. Акт обстеження (заповнений та підписаний спільно власником житла, представниками ОСББ або керуючої компанії);

3. Копія паспорта та податкового коду, правовстановлюючих документів на квартиру;

4. Роздруковані чорно-білі фото усіх пошкоджень;

5. Бажано — висновок фахівця з заміни вікон/скління/вхідних дверей ( в висновку необхідно чітко зазначити: чи треба заміна віконного блоку, або тільки скло-пакетів, кількість та розміри).

Нагадаємо, що Станом на 14.00, 25 пам’яток архітектури пошкоджено російськими терористами за ніч в Одесі. В Одеській міській раді повідомили, що усі вони знаходяться безпосередньо в зоні ЮНЕСКО. Серед них будівлі XIX-XX сторіччя. Загалом, понад 40 будівель понівечено в Одесі в результаті нічного обстрілу.

Крім того, “Коментарі” писали, що ракети влучили у Спасо-Преображенський кафедральний собор. Пряме влучання російської ракети прийшлося у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони. Втім, на щастя, рятувальники з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка вважається покровителькою Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися