Відомий правознавець зацікавилася законністю виділення землі на одеському узбережжі Ківалову

Тетяна Монтян розповіла про схему «відведення» землі у закладів освіти під будівництво майбутньої резиденції Сергія Ківалова

Відомий український правознавець, адвокат, публіцист, громадський діяч, ютубер Тетяна Монтян серйозно зацікавилася законністю виділення землі в прибережній зоні Одеси під будівництво елітного комплексу Одеського Міжнародного гуманітарного університету, більш знайомого одеситам як "Замок Гаррі Потера". Про це пише сайт Ivasi.news .

У своїй програмі "Замок Гаррі Поттера імені Серьоги Ківалова" вона розповіла про схему "відведення" землі у закладів освіти під будівництво майбутньої резиденції Почесного громадянина Одеси та Одеської області Сергія Ківалова, який чисто випадково опинився і Почесним президентом державного вузу - Одеської юридичної академії, а також приватного Одеського Міжнародного гуманітарного університету.

За словами Тетяни Монтян, міськрада під керівництвом мера Едуарда Гурвіца передала юракадемії ділянку землі в 70 соток біля самого берега моря - на 8-й станції Великого Фонтану.

"Раніше це була човнова станція ПТУ №17, яке готувало технічних фахівців на морські судна далекого плавання. Спочатку 2000-х ділянка була передана державним вузом "Юридична академія" приватному ВНЗ - "Міжнародному гуманітарному університету" (МГУ). У першому вузі Сергій Ківалов спочатку був просто ректором, а потім почесним президентом. А в другому, він є власником. Тобто, земельна ділянка на березі моря за дуже цікавою, і ніяк не оскарженої міською владою схемою, перейшла у приватну власність Ківалова, як комплекс", - зазначила адвокат.

Поруч з замком є ще один комплекс - вже спортивний. Він був заявлений як місце активного відпочинку для студентів і простих городян, щоб вони могли безкоштовно грати в футбол, баскетбол, теніс, займатися на тренажерах.

"Вхід у комплекс закритий. На воротах напис, що корти і поле можна орендувати. Ми подзвонили за вказаними телефонами і нам повідомили, що година оренди тенісного корту коштує 250 грн, а година оренди футбольного поля обійдеться в 500 грн", - зазначила Тетяна Монтян.

Також вона пройшлася і по знаменитій "ківаловської" набережній, яка, можливо колись і була гарним місцем відпочинку. Нині ж набережна і пляж усипані сміттям. А щит, на якому детально розповідається про етапи великого будівництва Почесним громадянином Одеси шикарною набережної і спортивного комплексу, пробитий в декількох місцях і описаний рекламою наркотиків.

"Шик блиск краса, хоч навколо і злидні", - так охарактеризувала Тетяна Монтян нинішній стан даної ділянки прибережної зони Одеси.

Відомий український адвокат пообіцяла детально розібратися в цій казковій історії.

"Це були поки що навіть не квіточки, а так, бутончики. Пафос Ківалова і його самозакоханість настільки зашкалюють, що здивували навіть таку цинічну дівчину, як я", - пообіцяла Тетяна Монтян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися