На Одещині чоловіки порибалили на 120 тисяч гривень: поліція затримала фігурантів за незаконний вилов риби

За незаконну риболовлю суд призначив рік умовно та сплату заподіяних збитків

На Одещині двоє рибалок заподіяли шкоди державі на 120 тисяч гривень. Так, стало відомо, що місцевий мешканець Рені 9 травня, не маючи спеціального дозволу, рибалив на озері Ялпуг поблизу села Плавні, де вийшов на воду з метою незаконного вилову риби. Зазначимо, що з 15 квітня було встановлено заборону на промисловий та любительський вилов водних біоресурсів у річці Дунай та придунайських озерах. Чоловік виловив дванадцять карасів, вартість, яких згідно такс, складає 18 тис. 972 грн.

Другий правопорушник рибалив на озері Катлабух недалеко від селища Суворове. Він же виловив тридцять раків та одного карася. Своїми діями чоловік завдав істотної шкоди держав у розмірі 101 тис. 541 грн.

Уродженець Рені отримав один рік умовно за незаконну рибалку та компенсує державі шкоду в розмірі 18 тис. 972 грн. Інший фігурант, якого затримали на озері Катлабуг, згідно затвердженої судом угоди між прокурором та підозрюваним, сплатить штраф на суму 17 тис. грн та шкоду, завдану державі, в розмірі 101 тис. 541 грн. Відповідні ухвали оприлюднені Ренійським райсудом та Ізмаїльським міськрайонним судом.

Нагадаємо, що одеські прикордонники на річці Дунай затримали браконьєрів з червонокнижною рибою - 125-кілограмовою білугою. Неподалік від міста Вилкове, зупинили для перевірки човен з двома особами. Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Одещині прикордонники отримали інформацію від місцевих жителів про незнайомця, що розпитує про місце державного кордону. Чоловік хотів незаконно покинути територію України перепливши річку Дунай. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися