У США вважають, що Росія готує провокацію у Чорному морі

Під час російської атаки по портовій інфраструктурі Рені на Одещині, в порту перебували румунські судна

У США вважають, що країна-терорист Росія може готувати провокацію у Чорному морі. На тлі обстрілів цивільної портової інфраструктури України, Кремль може готувати операцію під чужим прапором.

Про це повідомляє "Укрінформ". 

Рф, очевидно, готує операцію під чужим прапором. Вони погрожували суднам, які діють у міжнародних водах, після чого сталася атака на Дунаї, — заявив речник Держдепартаменту США Меттью Міллер.

Також США продовжують консультації з партнерами щодо альтернативних шляхів вивезення зерна з України. Міллер підкреслив, що ідеального рішення, яке дало б змогу Україні відвантажувати таку ж кількість збіжжя, як під час дії Зернової угоди, без поновлення морських шляхів "просто неможливо".

Обстріли портів 

Під прицілом 24 липня була портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". Три дрони знищили наші сили ППО. Внаслідок нічної атаки семеро постраждалих людей. Двом постраждалим надана медична допомога на місці, до лікарні госпіталізовано п’ять осіб.Один з них у важкому стані, у реанімації. Його стан вдалося стабілізувати. Тепер лікарі готуються перевести його до високоспеціалізованого медичного закладу. Ще один постраждалий  у стані середньої ступені тяжкості. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла.

Через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів. В одному із технічних приміщень здійнялася пожежа, яку вже ліквідували.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови засудило атаку Росії на портову інфраструктуру Дунаю у Одеській області.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися