Румунські судна, які перебували в порту Рені під час атаки дронів, не постраждали

Моряки на власні очі бачили атаку окупантів

У Рені під час обстрілу російськими окупантами портової інфраструктури, перебували румунські судна. Як повідомляє видання Mediafax, шість суден стояли у порту Рені в ніч на 24 липня, коли росія атакувала його дронами-камікадзе.

За даними видання, румунські моряки бачили і чули вибухи в Ренійському порту на власні очі. На щастя, ніхто х членів екіпажу не постраждав, судна також залишилися неушкодженими, але після ударів вони швидко залишили порт і дісталися правого берега, де починається територія Румунії.

На румунському боці Дунаю обмеження руху не впроваджували. Крім того, у румунських портах цього району вантажні операції здійснюються у звичайному режимі. Також за розкладом працює й поромний пункт пропуску “Орлівка-Ісакча”. 

Нагадаємо, що 30 суден зупинилися біля Ізмаїльського порту після того, як Росія обстріляла сусідній порт Рені. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. У виданні зазначили, що достовірна причина зупинки суден - незрозуміла. 

Раніше “Коментарі” писали, що 24 липня російські авіаудари поранили семеро людей і вразили інфраструктуру вздовж Дунаю, який є життєво важливим альтернативним маршрутом для українського зерна після припинення минулого тижня річної угоди, яка дозволяє безпечний експорт через Чорне море. Київ заявив, що атака була розширенням повітряної кампанії, яку Росія розпочала минулого тижня після виходу з угоди щодо зерна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися