В місті Южне, що на Одещині збільшилась народжуваність

Міський голова нагадав яка фінансова підтримка передбачена для новонароджених дітей

За пів року в Южненській громаді народилося 110 дітей, з них хлопчиків - 56 та 54 дівчат. Фахівці повідомляють, що це на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив міський голова Володимир Новацький.

Крім того, Южненський відділ ДРАЦС поділився, як в червні називали малят у місті. Серед найпоширеніших чоловічих імен: Артем, Дмитро, Максим, Олександр, Марк, Роман; жіночих: Софія, Мілана, Єва, Поліна. Були й рідковживані та оригінальні варіанти імен, які обирали в Южному для малят. Серед жіночих: Лада, Касія, Ельміра, Єсенія, Зоряна. Серед чоловічих: Єремій, Еміліан, Емір,

Дем'ян.

Нагадаємо, в ОТГ продовжує діяти міська Програма соцзахисту окремних категорій населення, яка зокрема передбачає фінансову підтримку новонароджених дітей. Родинам при народженні дитини, в тому числі на дитину, яка була усиновлена, на вирішення соціально-побутових потреб малюка з місцевого бюджету передбачена одноразова матеріальна допомога. На першу дитину виплата складає 10 тисяч гривень, на другу - 15 тисяч гривень, на третю і наступну - 20 тисяч. В минулому році такий вид допомоги отримали 134 особи (135 дітей, з яких одна двійня).

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Южненська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо перейменування міста. Це рішення обумовлене Законом України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”. Наразі назву місто Южне необхідно привести у відповідність до стандартів державної мови. Про це повідомили в мерії. Перейменувати Южне в Південне - найпростіший варіант, втім населених пунктів з подібною назвой в Україні вже багато. Наприклад, вже є місто Південне у Харківській області. Саме тому, виконавчий комітет Южненської міської ради з 7 липня поточного року розпочинає збір пропозицій від населення щодо нової, унікальної назви. Запропонувати ідею може кожен бажаючий.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися