Немає "сліпих зон" : на Одещині у класах для іспитів на водійські права облаштовують сучасні системи

Екзаменатори мають запис із різних ракурсів усього, що відбувалось

Вже на 200 тисяч водіїв в Україні стало більше цього року. За період із 1 січня до 24 липня усі сервісні центри МВС, які надають послуги, видали 203 254 посвідчення водія вперше. Першими у проєкті із забезпечення прозорих умов складання іспитів були Київська, Львівська, Вінницька та Одеська області. 

Про це повідомляє МВС України. 

Безпека на дорогах життєво важлива. Саме для того, щоб процеси складання іспитів у сервісних центрах МВС були прозорими, однаковими і максимально схожими на такі ж процеси складання іспитів у всій Європі, розпочато проєкт із оптимізації екзаменаційної діяльності для отримання права керувати транспортними засобами, - йдеться в повідомленні. 

У класах для теоретичних іспитів у сервісних центрах МВС з’являються такі системи аудіо- та відеофіксації, які унеможливлюють існування "сліпих зон". Авто сервісних центрів МВС для складання іспитів поки однієї з категорій — категорії В — обладнують трекерами, додатковими камерами та мікрофонами, щоб також звести можливість виникнення спірних питань до нуля. Таким чином кандидати у водії отримують більше інструментів для оскарження результатів іспиту, якщо це потрібно. А екзаменатори мають запис із різних ракурсів усього, що відбувалось в салоні транспортного засобу під час іспиту. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за результатами роботи сервісних центрів МВС Одещини до місцевих бюджетів надійшло понад 14 мільйонів гривень. Зараз на території нашої області 13 сервісних центрів МВС надають послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися