Україні потрібні F-16 для знищення ворожої авіації та кораблів в Чорному морі

Наразі, у ЗСУ немає протикорабельних засобів достатньої дальності ураження

Росія на півдні України застосовує керовані авіаційні бомби (КАБ) скидаючи їх з літаків над тимчасово окупованим Кримом. Крім того, звідти ж випускаються крилаті ракети з кораблів, які останнім часом летять на Одещину. Для знищення КАБів та протидії авіації та кораблям Україні потрібні літаки F-16.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Судець, засновник спільноти “Повітряна Тривога”, підполковник Національної Гвардії.

Керовані авіабомби ми просто не можемо збивати. Вона дуже неточно летить. Але генеральний штаб працює над цим. Оптимальний варіант – це знищення складів боєприпасів. Що ми бачимо кожного дня у Криму, – розповів офіцер.

За словами фахівця, ворожі кораблі та літаки здійснюють пуски ракет поза зоною досягнення українських протикорабельних систем. Зокрема, вони оперують у Каспійському, Азовському морях та поблизу Севастополя, де ЗСУ не мають достатньої дальності дії.

Але коли ми отримаємо західну авіацію, ми зможемо збивати літаки та нищити кораблі. F-16 чи F/A – 18 “бачать” літаки СУ-24, СУ-25, СУ-35 на 8-10 хвилин раніше, ніж ворог. Дуже велика різниця у класі, – додав Сергій Судець.

Нагадаємо, що після виходу із “Зернової угоди” російські окупанти завдають масованих ракетних обстрілів по портах, зерносховищах та просто цивільній інфраструктурі Одеської області. Щоб захистити весь південь від таких атак українським військовим необхідні сучасні системи ППО такі, як  Patriot, NASAMS, IRIS-T.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися