В Одесі лікарі відпрацьовували навички роботи у разі вибуху міни

Навчання пройшли успішно

Фельдшерські та лікарські бригади Центру екстреної медичної допомоги Одеської області пройшли тренінг щодо екстрених випадків у місті. У відомстві зазначили, що медики одеської екстренки постійно підвищують свій рівень готовності до надзвичайних подій. Тим паче, у період, коли Одеса потерпає від постійних ворожих обстрілів, подібні тренінги набувають ще більшої актуальності.

Цього разу за легендою, на одному з одеських підприємств стався вибух міни, у результаті чого постраждали 20 людей. Під наглядом та керівництвом інструкторів медики вирушили на місце трьома бригадами і відпрацювали тактику сортування, евакуації та госпіталізації пацієнтів у випадку масових уражень. У ході тренінгу також була задіяна логістична машина з усіма необхідними засобами порятунку. В результаті медики успішно виконали поставлені завдання.

 

Лікарі підкреслюють, щоб досягти злагоджених та координованих дій у разі масштабних трагічних випадків, треба постійно відпрацьовувати та тренуватися. Найкраще це можна зробити на сценаріях реальних подій. 

Раніше “Коментарі” писали, що лікарі Одещини продовжують проходити нову медичну програму, яка спрямована на надання допомоги людям із поширеними психічними розладами – депресією, тривогою, посттравматичним стресовим розладом, суїцидальною поведінкою, тощо. Зокрема, нещодавно 55 сімейних лікарів та медсестер Роздільнянського центру первинної медико-санітарної допомоги вже отримали сертифікати. По всьому регіону понад тисячі лікарів пройшли навчання. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися