Відкриття поромної переправи через Дунай в Одеській області затягується

Переправа повинна була запрацювати на початку листопада, однак процес затягнувся через румунську сторону

Заплановане на початок листопада відкриття поромної переправи "Орлівка-Ісакча", яка з'єднає український і румунський берега Дунаю, не відбулося. Процес затягнувся через румунську сторону: наші сусіди витрачають більше часу на тендерні процедури. Про це повідомляє видання "Пасажирський транспорт".

Тим не менш, всі гідротехнічні споруди переправи повністю готові. З румунської сторони залишилося добудувати модульні конструкції прикордонного пункту пропуску, митноъ та інших служб. А ось міжнародний пункт пропуску "Орлывка" з української сторони вже може приступати до роботи.

Після запуску переправи автомобільний шлях з півдня України в Румунію скоротиться більш ніж на 200 кілометрів, що дозволить заощадити більше трьох годин часу в дорозі.

На новій переправі будуть працювати чотири пороми. Вони долають 900-метрову водну перешкоду менш, ніж за 10 хвилин. Ще близько 5 хвилин витрачають на швартування судна. Крім того, в планах будівництво ще одного причального комплексу з української сторони, а також запуск більш містких поромів.

Як раніше писав портал "Коментарі", найбільший електро-пором здійснив перше плавання.
Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися