На Одещині оштрафували 18 людей за неправдиві виклики поліції

Відносно правопорушників поліцейські винесли постанови та застосували стягнення у вигляді штрафів

Менш ніж за місяць правоохоронці притягнули до відповідальності 18 жителів Березівського району за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Серед правопорушників чоловіки і жінки віком від 23 до 84 років. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області.

Люди дзвонили до поліції і повідомляли, що їм погрожують сусіди або що їх вдома побили родичі. Деякі стверджували, що у них або їхніх близьких осіб викрали майно. Були заяви про жорстоке поводження з твариною, ДТП, вбивство.

“Поліцейські перевіряють кожне повідомлення про правопорушення. Жоден з цих сигналів, на які реагували не лише правоохоронці, а й медики, не підтвердився. Пояснити свої дії заявники не змогли, більшість із них знаходилася у стані алкогольного сп’яніння”, - розповів т.в.о. заступника начальника відділу превентивної діяльності Березівського районного відділу поліції Вадим Кузнецов.

Поліцейські попереджають, що за неправдивий виклик, загрожує штраф. Крім того, правопорушники марно витрачають час поліцейських, які обробляють кожен виклик. 

“Важливо усвідомити: на перевірку кожного повідомлення про правопорушення, загрозу безпеці громадян спецслужби витрачають значні ресурси, сили та час. І поки перевіряються завідомо неправдиві повідомлення людей, яким захотілося пожартувати або перевірити швидкість спецслужб, інші чекають на допомогу, якої дійсно потребують”, - зауважив Вадим Кузнецов.

Нагадаємо, що жителя Болграда поліцейські викрили вдруге за рік п’яним за кермом не зареєстрованого мопеда і без водійського посвідчення. Напередодні чоловік ще вдався до дрібного хуліганства.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися