Зроблено в Одесі: 14-й ОМКФ представив спеціальну програму

Глядачі зможуть переглянути стрічки з неї в Одесі в кінотеатрі MULTIPLEX в ТРЦ Gagarinn Plaza

У рамках 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю представлять спеціальну програму "Зроблено в Одесі"". До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про це йдеться на сайті заходу.

“Серце й душа ОМКФ назавжди належать Одесі, тож для нас важливо, аби в рідному місті фестивалю також проводились заходи. Саме тому ми вирішили, що для Одеси цьогоріч має бути створено спеціальну програму”, — зазначила гендиректорка ОМКФ Анна Мачух. 

Зокрема, в рамках програми покажуть фільм “Край ріки” режисера Васила Баркова про болгарина, який опинився під вартою у Вилково, "Українській Венеції", і зустрів там "справжнє кохання".

У програмі також представлений фільм “Крихка пам'ять” Ігора Іванька, що розповідає про молодого кінооператора, який випадково знаходить пошкоджений фотоархів свого діда Леоніда Бурлаки і намагається з'ясувати, якою людиною той був.

Окрім цього, до переліку фільмів програми ввійшли “Одеса уві сні” Кирила Наумка про відчуття дому в умовах повномасштабної війни та “Привоз” Єви Нейман про життя одного з найстаріших і найбільших ринків Європи.

Стрічки “Три могили митця” Арутюна Хачатряна про життя і творчу спадщину вірменського художника Вагана Ананяна та “Цензорка” Петера Керекеша про життя жінок в одній із виправних установ Одеси закриють програму. 

Глядачі зможуть побачити фільми в кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Gagarinn Plaza 12–17 серпня.

Нагадаємо, 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відбудеться 19–26 серпня. До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

Переможці Національного конкурсу визначатимуться у двох номінаціях — "Найкращий український повнометражний ігровий фільм" та "Найкращий український повнометражний документальний фільм".

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи проведуть у Чернівцях. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі в кінотеатрі Multiplex.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися