Ворог активізував авіацію та готовий вивести кораблі в Чорне море — Гуменюк

Не нехтуйте сигналом повітряної тривоги

На південно-східному напрямку зберігається активність ворожої тактичної авіації. Речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк зазначає, що наразі російські окупанти збирають розвідувальні дані та, цілком імовірно, готується до нових потужних ударів по території України та, зокрема, по півдню країни. Про це вона розповіла в національному марафоні новин. 

Крім того, Наталя Гуменюк розповіла, що ворог абсолютно готовий та вже переспоряджений, тому виведення кораблів може відбутись протягом години.

“Окупанти можуть завдати удари з бухт. Хоча це дуже небезпечно і для самого ракетоносія, і для тих кораблів, що перебувають поруч. Але таку практику вони застосовують”, — наголосила Гуменюк.

Обстріли Одещини 

Вночі 18 липня держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту. 

Також, вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль.  

20 липня вночі ворог знову здійснив ракетно-дронову атаку по Одесі та Миколаєву. Вже третю ніч поспіль окупанти підступно обстрілюють південні регіони України.  “Коментарі” писали, що вже четверту ніч поспіль ворог обстрілює Одещину ракетами. Після трьох ночей атак на портову інфраструктуру, російські терористи вирішили знищити аграрні підприємства області.

23 липня російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей. За інформацією Одеської обласної військової адміністрації зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирні будинки. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, а також храм. Понівечені десятки автівок. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися