Порт Рені на Одещині працює переважно в режимі складу: у чому причина

Це може спричинити тимчасове закриття експорту контейнерів

Сезонне обміління Дунаю та російські обстріли портової інфраструктури дуже сильно вплинули на поточну роботу портів Ізмаїл та Рені.

Про це повідомило ЦТС, із посиланням на транспортно-логістичну компанію NG Shipping, що займається логістикою контейнерів на Дунаї.

В компанії повідомили, що через сезонне обміління річки, порт Ізмаїл знаходиться у стані, коли навігація стає ускладненою, що створює труднощі для його повноцінного функціонування.

Щодо порту Рені: не дивлячись на те, що порт приймає все більше контейнерів, це може спричинити тимчасове закриття експорту контейнерів. Ситуація ускладнюється тим, що навігація з Рені на сьогодні теж тимчасово припинена, і порт зараз фактично функціонує як склад, що ускладнює торгівельні операції, - заявили в NG Shipping.

Росіяни завдають ударів по портовій інфраструктурі Одеського регіону. Під час обстрілів півдня постраждали 26 портових споруд, а також іноземні судна.  Головна мета ворога - це знову завадити роботі зернової ініціативи, але вже без участь самої Росії. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що країни Балтії запропонували свою інфраструктуру для підтримки експорту української агропродукції. Крім того, Литва запропонувала посилити транспортний маршрут між Україною та країнами Балтії для підтримки експорту української агропродукції.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися