В Одесі відкрили меморіальну дошку автору пісні «М'ясоєдовська, вулиця моя»

На Другому Християнському кладовищі встановили меморіальну дошку Морісу Бенімовічу

Урочисте відкриття меморіальної дошки авторові популярної одеської пісні "М'ясоєдовська, вулиця моя" Морісу Бенімовічу відбулося на Другому Християнському кладовищі. Про це повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

Увічнити ім'я автора легендарної народної пісні запропонували краєзнавці Інна Арутюнова і Лариса Пікановская. Працюючи над проектом "Пантеон Одеси" про відомих одеситів разом з режисером Ігорем Козловим-Петровським, вони виявили на Другому Християнському кладовищі могилу Моріса Бенімовіча. І його історія тепер увійде в 11-ту і 12-ту серії фільму мультикультурного проекту "Пантеон Одеси".

"Відкриття меморіальної дошки Морісу Бенімовічу - це подія для міста. Де б я не була - в Європі чи Америці, скрізь знають і співають цю пісню про наше місто. І коли приїжджають до Одеси, насамперед хочуть побачити знамениту М'ясоєдовську вулицю", - сказала Арутюнова.

За словами краєзнавця Валерії Шерстобитової, інженер одеського інституту Моріс Майський (Бенімовіч) навіть не уявляв, що записані на серветці в ресторані "Тополь" слова пісні "М'ясоєдовська, вулиця моя" облетять весь світ. І навряд чи припускав, що пісню співатимуть навіть на Брайтон-Біч.

Нагадаємо, листок з піснею і автографом Моріса Бенімовіча зберігається в Одеському літературному музеї, як і його вірші, опубліковані в одеській пресі.

Як зазначила меценат проекту Евеліна Сергєєва, президент кінокомпанії "Південь-фільм", скоро почнуться зйомки фільму про Моріса Бенімовіча "Історія одного Шлягера".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися