Японія допоможе відновити зрошувальні системи на рисових полях Одещини

Поки що проєкт перебуває на стадії обговорення

Японія допомагатиме Україні у модернізації та відновленні зрошувальних систем. Модернізувати рисові зрошувальні системи планують на півдні Одеської області.

Про це повідомило Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

Поки що проєкт перебуває на стадії обговорення. Українська сторона має підготувати детальну інформацію про стан рисівничої галузі, яка серйозно постраждала внаслідок російської агресії.Основні напрями роботи, які були запропоновані японськими партнерами:

- Модернізація та підвищення ефективності функціонуючих зрошувальних систем,

- Відновлення нефункціонуючих зрошувальних систем щодо яких є попит споживачів,

- Технічна та фінансова підтримка організацій водокористувачів.

Пріоритетними регіонами України для роботи стали Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська та Житомирська області. Першочергово буде розпочато роботу над підготовкою інформації щодо проектів у Одеській області. 

Зазначимо, до 2014 року рис вирощували в трьох регіонах країни: Криму, Херсонській та Одеській областях. З початку повномасштабної війни виробництво українського рису скоротилося в 16 разів — з 49,5 тис. до 3,1 тис. тонн.

"Коментарі" писали, що країни Балтії запропонували свою інфраструктуру для підтримки експорту української агропродукції. Крім того, Литва запропонувала посилити транспортний маршрут між Україною та країнами Балтії для підтримки експорту української агропродукції.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися