Одеська прокуратура арештовала понад 1000 тон пелетів з лушпиння соняшника, які належать російській компанії

У ході проведення огляду товар і вагони вилучено та арештовано

Під час досудового розслідування за фактом умисного ухилення від сплати податків, прокурори Одеської області виявили 19 вантажних залізничних вагонів з понад 1000 тонн вантажу пелетів з лушпиння соняшника на одному з підприємсв. Виявилось, що власником та виробником цього вантажу є Російська Федерація. Наразі за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури накладено арешт на майно Російської Федерації загальною вартістю близько 39 млн гривень.

Крім того, з’ясувалося, що цей вантаж незаконно намагалось імпортувати з рф на територію України одне з українських підприємств, порушуючи встановлені державні обмеження щодо ввезення на територію нашої держави продукції, що була вироблена на території держави-агресора. Спеціалісти вилучили товар і вагони.

“Наразі вирішується питання про передачу вказаного майна для реалізації Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи ТУ БЕБ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області за ч. 3 ст. 212 КК України”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Нагадаємо, що Служба безпеки України успішно провела спецоперацію, спрямовану на припинення діяльності підпільного "паспортного столу". Там виготовляли та продавали фальшиві документи для легалізації іноземців як в Україні, так і в Європейському Союзі. Про це повідомляє СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися