В Одесі викрили незаконний канал перетину кордону: ухилянти платили зловмисникам по 3500 доларів США

Правопорушникам загрожує щонайменше сім років ув’язнення

В Одесі поліція викрила незаконну схему перетину кордону чоловіків призовного віку. За потрапляння до сусідньої країни зловмисники  брали з бажаючих уникнути мобілізації 3500 доларів США. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області. 

Як виявилось, заробляти на призовниках спало на думку 27-річному одеситові, який для реалізації свого задуму залучив двох знайомих жінок віком 32 та 25 років. Разом вони забезпечували в’їзд “клієнтів” на транзитну територію в прикордонній смузі України з Республікою Молдова через міжнародний автомобільний пункт пропуску “Маяки-Паланка-Удобне”, де висаджували їх з автомобіля і вказували напрямок подальшого руху.

Під час обшуків за місцем мешкання та в автомобілях фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку тощо. Крім того, в будинку однієї з учасниць схеми правоохоронці знайшли пакетики з кристалічною речовиною. Наразі поліцейські відправили їх на експертизу. 

“Наразі, за наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури повідомили чоловіку та жінкам про підозру у незаконному переправленні особи через державний кордон України, організації незаконного переправлення особи через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні його вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські викрили чоловіка, який грабував жінок серед білого дня. Головною метою правопорушника було викрасти у одеситок прикраси та швидко втекти з місця подій. Про це повідомили Національна поліція в Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися