Застосунок одеських програмістів повідомлятиме користувачам про ракетну загрозу

Раніше інформація про траєкторію руху повітряних цілей була доступна лише військовим

Користувачі додатка "єппо"  зможуть отримувати персональні попередження про повітряну загрозу. 

Про це повідомив один з учасників одеської групи "Технарі", яка минулого року створила застосунок, Геннадій Сульдін.

Користувачі додатка єппо також зможуть отримувати персональні попередження про повітряну загрозу саме для них, коли їх координати будуть близькими до обчисленої траси політа російського металобрухту за 5-10 хвилин. Велика "точність" болотних ракет, які можуть прийти будь куда, та уламки з неба під час повітряного бою більш не станут кривавою несподіванкою, бо після персонального попередження в користувачів єппо та їх близьких буде кілька хвилин як мінімум сховатись від вікон, - повідомив програміст. 

З жовтня 2022 року під час російських повітряних ударів користувачі застосунку "єППО", які бачили або чули крилату ракету чи шахед, сповіщають про це систему натисканням великої червоної кнопки. Застосунок передає системі поточні координати користувача. Штучний інтелект аналізує всі сповіщення громадян про маловисотні повітряні цілі та будує на мапі найбільш вірогідний вектор руху й вірогідні координати через 10 хвилин. Карта була доступна лише військовим.

Зараз в "єппо" близько 337 000 користувачів. За словами розробників, після доєднання ще 45-50 тисяч нових користувачів точність обчислень та ефективність персональних попереджень буде підвищена.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україні потрібна допомога союзників у наданні зброї для захисту Чорного моря та цивільних суден. Це можуть бути літаки, засоби протиповітряної оборони (ППО) та мобільні ракетні катери.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися