У Тарутинському степу на Одещині у ланей народились малята

Скільки саме маленьких ланей народилося невідомо, тому що високий травостій перешкоджає спостереженням

У ланей в Тарутинському степу на Одещині з’явилися малята. Тварин завезли наприкінці минулого року. 

Про це повідомила організація Rewilding Ukraine.

У ланей яких ми привезли до степу наприкінці минулого року, з'явилися малята, що дає надію на відновлення популяції цього виду великих травоїдних у Тарутинському степу! Зараз важко сказати, скільки саме маленьких ланей народилося, тому що високий травостій перешкоджає спостереженням. До того ж, лані – дуже боязкі створіння, що вправно ховаються від людей. Але нашим рейнджерам вдалося зробити кілька польових відео, на яких малята весело бігають та граються одне з одним біля водойми, - йдеться в повідомленні. 

Цікаві факти про ланей 

Живе лань в групах, які формуються за статтю — в одних самці, в інших самиці та молодняк. Влітку тварини зазвичай тримаються маленькими групками чи навіть поодинці, восени збираються у більші стада. Взимку часом утворюються великі, до 80 голів, часом навіть змішані групи, але усе ж таки як правило самці та самки ходять окремо.

До їжі лань невибаглива і харчується найрізноманітнішим рослинним кормом. Зокрема влітку харчується переважно травою — різними злаками, осокою, бобовими, зонтичними. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в акваторії Південно-Західної частини Чорного моря за цей місяць іноді зустрічались грайливі живі дельфіни афаліни.  Але протягом липня  знову реєструються загиблі дельфіни.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися