Обстріл портової інфраструктури Одещини - це відповідь Росії за захід іноземних суден

Є влучання у портову та промислову інфраструктуру, зруйновано елеватор

Російські окупанти продовжують атакувати портову інфраструктуру Одеської області. Сьогодні вночі опинився під обстрілом безпілотників "Shahed-136" Ізмаїл. Деякі експерти припускають, що атака була спланована, як реакція на те, що декілька іноземних суден зайшли до портів України у Дунайському гирлі, зокрема до Ізмаїлу. Про це повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі одного з національних телеканалів. 

"На жаль, є влучання у портову та промислову інфраструктуру, зруйновано елеватор, рівень інших пошкоджень ще встановлюють. Поки що немає відкритого списку постраждалих людей, сподіваюсь, і не буде, але ми розуміємо, що ворог продовжує терористичні удари по українському зерну", – повідомив речник.

Крім того, Братчук розповів, що Росія розглядає варіант повернутися до Зернової ініціативи, втім на своїх умовах.

"Ми знаємо, що є обережна заява США, що Росія намагатиметься повертатись до зернової угоди. Але якщо і робитиме це, то ставитиме жорсткий ультиматум, щоб виконати угоду саме на умовах країни-агресора", – зазначив Братчук.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні вночі ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed 136. Окупанти продовжують обстрілювати портову інфраструктуру, загрожуючи продовольчій безпеці світу. В пресслужбі ОК “Південь” оприлюднили фото наслідків обстрілу.

Водночас, постраждалих від ракетних обстрілів Одеси, виписали з лікарні. Про це повідомили в Одеській міській раді. Наразі пацієнти продовжать лікування вдома. На щастя, їх життю та здоров’ю більше нічого не загрожує. Зазначимо, що в лікарні залишилась тільки дитина з Тернополя, яка травмувалася внаслідок ворожої атаки 23 липня. Лікарі запевнили, що стан постраждалого поліпшується кожного дня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися