Ворог продовжить завдавати розосереджені атаки по Одеському регіону, - Гуменюк

Портова інфраструктура Дунаю - є альтернативою "Зерновому коридору"

Російські окупанти вишукують нову тактику, підбирають зброю та очікують певних дипломатичних рішень. Саме тому, декілька днів на Одещині було тихо. Втім, Росія зрозуміла, що на зустріч та поступки їй ніхто не йде, тож здійснила потужну атаку по портовій інфраструктурі Дунаю, адже вона є альтернативою “Зерновому коридору”. Про це розповіла речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк.

“Уночі окупанти атакували Дунайський напрямок ударними дронами. ППО намагалася вибудувати максимально щільний загороджувальний вогонь проти таких хвиль „шахедів“. Втім, треба усвідомлювати, що ворог має великі потужності, а засобів захисту нам не вистачає”, — зазначила Гуменюк на брифінгу. Також вона додала, що такі розосереджені потужні атаки будуть відбуватися й надалі.

Крім того, атакувати Дунайські порти Одещини могли через поширення інформації про судна, які начебто прорвали блокаду РФ в Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю. Таку думку висловила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Те, що стосувалося тих суден, навколо яких створили інформаційний ажіотаж, зокрема, в непрямий спосіб спровокувало й ту саму атаку, яка сьогодні відбулася".

Раніше “Коментарі” писали, що деякі експерти припускають, що атака була спланована, як реакція на те, що декілька іноземних суден проігнорували російську морську блокаду та продовжили рух до портів України у Дунайському гирлі, зокрема до Ізмаїлу. Про це повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі одного з національних телеканалів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися