Бойовий розрахунок моряків під час ракетної атаки збив крилату ракету й декілька "Шахедів"

Ворог декількома хвилями випустив ракети повітряного й морського базування

Під час з однієї з нічних атак бойовий розрахунок катера ВМС ЗС України, який захищає чорноморське узбережжя, зумів знищити крилату ракету Х-59 і декілька іранських дронів-камікадзе "Шахед". Ворог декількома хвилями випустив ракети повітряного й морського базування, включаючи "Калібри", "Онікси" та "Іскандери". Крім того, фоном  ішли дрони-камікадзе.

Про це повідомляє ВМС ЗС України. 

У той день стали на заваді повітряної атаки окупантів молоді хлопці — 22-річний старшина другої статті Олександр і 27-річний старший матрос Леонід.

У той день наш розрахунок заступив на чергування як зазвичай, — згадує події тієї пам’ятної ночі Олександр. — Але незвичною виявилася сама повітряна атака. Така масована вона була вперше. Завдання ускладнювалося і тим, що все відбувалося вночі. Я зайняв своє місце за кулеметом, Леонід за артустановкою. Моє завдання — створювати додаткову щільність вогню у парі з артилерійською установкою у визначеному секторі відповідальності, а також трасуючими пострілами підсвічувати цілі, - розповідають бійці. 

Після отримання від сигнальника цілевказівок всі почали працювати. По рації постійно підтримували між собою зв’язок. Час від часу корегували вогонь відповідно до команд сигнальника.

Але навіть у цьому гуркоті почули, як вибухнула та впала в море ракета. Після того як отримали підтвердження про збиття ракети й декількох "Шахедів", дуже зраділи. Тому що влучити в таку ціль з наявних вогневих засобів дуже важко. Але нам це вдалося і ми цим пишаємося, - додали захисники. 

Зі слів моряків, це їхній перший вагомий успіх, але вони сподіваються, що не останній.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що російські окупанти вишукують нову тактику, підбирають зброю та очікують певних дипломатичних рішень. Саме тому, декілька днів на Одещині було тихо. Втім, Росія зрозуміла, що на зустріч та поступки їй ніхто не йде, тож здійснила потужну атаку по портовій інфраструктурі Дунаю, адже вона є альтернативою “Зерновому коридору”.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися